Nyt Sytilbehør

Hej med jer,

for ikke så længe siden var det min fødselsdag, og i den forbindelse fik jeg nogle nye ting til sy-hobbyen som jeg gerne vil dele med jer. Ud over fødselsdagsgaverne er der også et par andre ting som jeg lige ville dele med jer.

Trykfødder

Det første jeg gerne vil vise jer er et par nye symaskinefødder til min symaskine (Brother DS-120)

 

Walking foot Alternative concealed zipper foot

Den til venstre er en overtransportør. Hvis I ikke ved hvad en overtransportør er, så kan jeg fortælle at det er en trykfod der også transporterer stoffet. Stoffet bliver således både transporteret fra bunden og fra toppen. Dette kan være en stor hjælp til at så i meget levende stoffer, eller igennem mange lag, eller stoffer som “klistrer” klistrer med trykfoden. Sådan en har jeg ønsket mig siden jeg forsøgte at sy mine faux-læder bukser.

Den højre trykfod er en alternativ usynlig lynlås fod. Der lader en komme endnu tættere på lynlåsen.

Knipmode

KnipmodeDen anden syrelaterede gave har jeg fået af min kæreste. Det er et års abonnement på det Hollandske symagasin, Knipmode. I Knipmode går alle deres mønstre op i store størrelser og modellerne på billederne er mere varieret i størrelserne. Jeg har indtil videre modtaget mit først nummer, men har indtil videre ikke syet noget derfra. Fokusset i bladet er på festtøj til årets højtid, både i form af kjoler, bluser, jakker/blazere/nederdele og pæne bukser. Derud over er der en stor sektion med skjorter med forskellige krave og designmuligheder, blandt andet flæser, bindebånd mm. Det er sådan lidt bygget op i “byg din perfekte skjorte” stil hvor man kombinerer forskellige muligheder alt efter hvad man ønsker.

Indtil videre kan jeg dog fortælle at det går fint med at læse det Hollandske. Jeg har altid syntes at Hollandsk mindede om en mellemting mellem dansk, tysk og engelsk, så noget af det kan jeg selv tyde, og for resten tager jeg blot et billede med google translate. Voila! Så er hele artiklen oversat.

Jeg skal dog nok fortælle om hvordan det går, når jeg kaster mig ud i at sy noget derfra.

Genbrugsfund

De sidste ting jeg gerne vil dele med jer er den stak af syblade. Omkring halvdelen af dem er Burdastyle og den resterende halvdel er alt om håndarbejde (syversionen). Alle symagasinerne er fra i år eller sidste år, med intakte ubrugte mønstre i. Ud over det er der også et lille broderihæfte. Jeg fandt dem alle i min lokale genbrugsbutik til prisen 1 stk. for 2 kr. 3 stk for 5kr.

 

imag0411

Læser du symagasiner, hvis ja, hvad kan du så lide at læse?

Det var vidst det for denne gang. Tak fordi du kiggede forbi. Alle kommentarer er velkommen og værdsat.

Mvh.

Jannie

You may also like

Feel free to