Beklager tavsheden og en snitmønster “haul” (det vil sige jeg har købt en bunke)

Hej med jer,

Jeg har ikke været så aktiv på det sidste, så først og fremmest vil jeg gerne sige undskyld for det og  tak for jeres tålmodighed.

Grunden til min inaktivitet er at jeg i øjeblikket er indlagt. Jeg er blevet opereret for en stor diskusprolaps i lænden og ligger nu og afventer en scanning som skal afgøre mit videre forløb. Min prolaps er noget som jeg har kæmpet med det sidste års tid, og for kort tid siden blev det endeligt besluttet at den konservative behandling jeg modtog (smertestillende medicin, let træning og at vente på kroppen helbredte sig selv), ikke virkede.

Min tilstand var ligeledes blevet kraftigt forværret og der begyndte at komme bekymringer for varig nerveskade såvel som bekymringer for min blære og afførings funktion. Så lige pludselige gik det hele meget hurtigt og jeg blev indstillet til sub-akut operation. 5 dage senere vågnede jeg op efter min operation. Operationen var succesfuld, men på grund af nogle fortsatte nervesmerter som tilsyneladende kom igen i forbindelse med voldsom opkast kort efter operationen, er der en bekymring for en re-prolaps og det er blevet besluttet at MR-scanne mig og se om noget kan findes der. Det er dog højst sandsynligt blot en meget svækket nerve der er igang med at komme sig. Vi får se.

Forhåbentlig kan jeg snart blive udskrevet med en solid plan for min genoptræning og tilbagevenden til et normalt liv.

At have haft denne prolaps har haft en kæmpe indflydelse i mit liv. I det sidste halve år har jeg ikke kunne passe mit arbejde. Mit sociale liv er skrumpet ind til næste ingen ting og simple ting som at side ned på en stol eller gå en tur i en butik har været umulige for mig. Det meste du kan se i denne blog har jeg syet, liggende på gulvet, men strategisk placeret puder til at støtte min ryg.

Men nu virker det til, at der endelig er udsigt til en fremtid med et nogen lunde normalt liv. Det er dejligt, omend det nok er et stykke væk endnu.

Jeg kan næsten ikke vente!

Så det er altså grunden til min lange tavshed, men forhåbentligt vil jeg snart have det godt nok til at kunne genoptage syningen såvel som at få taget billeder af de sidste projekter i min “De Første Ti” udfordring. Jog kan dog allerede løfte sløret for at det alt sammen er skjorter. Jeg glæder mig til at vise jer dem.

Snitmønster “Haul” (altså når man køber en hel bunke ad gangen)

Selv om min ryg har haft mig liggende på langs det sidste stykke tid er hverken min hjerne eller mit dankort holdt op med at virke. Så når jeg ikke kunne skabe, har jeg istedet shoppet og planlagt fremtidige kreationer. Jeg elsker selv at se andres hauls, hvad enten de er videoer eller blog indlæg, så jeg tænkte jeg ville dele mit med jer også.

Her er mit haul. Som en lille introduktion kan jeg sige at jeg pt. er meget optaget at skjorter, skjortebluser og generelt toppe med fine deltaljer. Det er nogle ting som jeg altid har beundret men som typisk har været svært for mig at købe og få en ordentlig pasform i butikstøj, så nu står det højt på ønskelisten, hvilket dette indkøb også reflekterer.

Butterick B6099
Butterick B6099

 

Mit første snitmønster er Butterick 6099

Jeg vil gerne lave version C eller D, men måske med mandarin kraven i stedet. Jeg har lavet en del skjorter kraver på det sidste, så jeg føler at jeg godt lige kunne bruge en forandring der.

 

 

 

 

 

 

 

 

Butterick 6208
Butterick 6208

Det næste snitmønster som jeg glæder mig til at lave er dette. Butte rick 6208. Jeg vil gerne lave kjolen med eller uden ærmer. Snitmønsteret er dog et sommermønster som er lavet til let og tyndt stof, så jeg er lidt i tvivl om hvorvidt jeg skal lade det hvile frem til foråret eller om jeg skal prøve at lave det alligevel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Butterick 6156
Butterick 6156

Med dette mønster vil jeg gerne lave version A (Den gule). Jeg har store forhåbninger til at det vil komme til at klæde mig rigtig flot. Jeg tænker eventuelt at lave den i et hvidt modal stof jeg har købt til et andet projekt, som jeg dog ikke tror bliver til noget mere. Jeg tror dog stoffet er som skabt til dette mønster.

 

 

 

 

 

 

 

 

Butterick 5786
Butterick 5786

Et andet mønster som jeg glæder mig meget til at sy er dette. Jeg synes at de forskellige variationer a high-low kanten er rigtig fine, såvel som de varierede længder. Jeg kunne uden tvivl forestille mig at sy alle versionerne, men kommer nok til at starte med C eller A.

Jeg tror også at de kunne være søde med et lille vævet læderbælte eller lign.

Simplicity 8166
Simplicity 8166

 

 

 

 

 

 

 

 

I dette mønster er jeg primært draget til version C. Der er især den fine knaplukning og samlingen omkring halsen og håndled. Jeg synes også det er nogle søde detaljer omkring skulderen.

Jeg kunne både forestille mig at lave den som en kjole, men også at bruge det som et udgangspunkt for at arbejde det videre til noget mere formet omkring kroppen.

Jeg kunne også godt forestille mig at lave blusen, men jeg har allerede et andet mønster til en “pussy bow” bluse, som jeg pt er mere tiltrukket af. Men vi må se.

 

Burda style 6578
Burda style 6578
Simplicity 2217
Simplicity 2217

 

Dette er endnu et af de mønstre jeg slet ikke kan vente til at det rammer min postkasse. Jeg kan forestille mig at lave alle tre versioner, men nok i ensfarvede stoffer. Jeg tror de ville være utroligt flotte med en lille cardigan eller blazer.

Jeg har noget navy polyester chiffon, som jeg nok kommer til at bruge til en version. Men jeg mangler lige en over transportør, for at føle mig tryg ved at arbejde med denne type af stof. Måske det er noget der kan lugte lidt af en fødselsdags- eller julegave.

Så der går nok lidt tid før en af disse skønheder kommer til at præge bloggen desværre.

 

 

 

 

 

 

Kjoler er indtil videre ikke noget jeg har kastet mig ud i at sy. Ikke fordi jeg hader dem, jeg er bare mere tiltrukket af at sy bluser og bukser osv.

Jeg kan dog godt lide at have kjoler på, så jeg tænkte jeg ville prøve at give det et skud da jeg så denne fine variant med empire talje. “Amazing Fit” lokkede selvfølgelig også. Jeg håber bare denne ikke bliver nedringet eller flappende.

 

 

 

 

Butterick 5890
Butterick 5890

 

Endnu et mønster som længe har stået på min ønskeliste. Jeg er helt vild med den lyserøde version og det stof de har brugt, og hvis jeg kunne ville jeg bare gerne kopiere den.

Jeg synes dog også de andre varianter er rigtig interessante og fine, og jeg tror de alle kan gøre noget rigtig godt for min figur. Jeg er også glad for ærme og krave variationerne.

 

Butterick 5610
Butterick 5610

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dette mønster har jeg endnu ikke en specific plan for. Jeg købte det mest for at få nogle flere bluse/top variationer.

Jeg synes flere af varianterne er virkelig søde men jeg er lidt bekymret for hvor pæne de bliver på mig når der ikke er nogle læg. Men måske tager jeg fejl og de er helt fine, eller måske kan jeg lave lidt fikum-dik med dem. Vi får se.

 

 

 

 

 

 

 

Vouge 8833
Vouge 8833

 

Ja, hvad kan jeg sige? En wrap-kjole med custom cup størrelser, det virkede bare som en rigtig god ide. Jog kan også godt lidt lide det skjorte/karate gi wibe den har.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Simplicity 8216

Dette er mit sidste mønster i denne omgang. Det er den pussybow bluse som jeg før nævnte. Jeg synes den er virkelig smuk og kan lide detaljerne med bærestykket som fortsætter på skuldrene og de samlinger der er der. Jeg tror også den ville være rigtig fin i kjole versionen.

 

 

 

 

 

 

 

Så, det var vidst det for denne gang. Hvis du har prøvet et eller flere af disse mønstre ville jeg elske at høre om hvordan det var gået, men ellers er alle kommentarer selvfølgelig velkommen som altid!

Vi snakkes!

Jannie

You may also like

Feel free to