De Første Ti: Nummer 8: Concord T-shirts

thumb_p1010055_1024 thumb_p1010056_1024 thumb_p1010058_1024

 

Hej med jer!

For ikke så lang tid siden blev jeg igen fanget i udsalgets forbandelse, og kom igen hjem med mere stof end planlagt. Det virkede virkelig som en god ide da jeg var der. Jeg sværger. Jeg adoptereede de stakkels uønskede stoffer og gav dem glad et nyt hjem.

Men igen blev jeg grebet af den samme usikkerhed da jeg trådte ind af døren og pakkede ud, hvad skulle jeg dog bruge dem til. Stofferne var strækstoffer og en anelse tynde og gennemsigtige. T-shirts blev planen. Jeg havde hørt meget om Cashmerette Concord T-shirt mønster, så det ville jeg gerne prøve. Jeg købte PDF versionen og brugte en hyggelige time på at printe-klippe-tape mens jeg hørte lydbog, hvilket jeg i øvrigt ofte gør når jeg syr. Jeg elsker lydbøger. Syningen selv started jeg næste dag.

 

Den version jeg valgte var den mellem versionen med lange ærmer og v-hals uden stropper på ærmerne. Jeg justerede mønsteret så jeg klippede en størrelse 16 foroven og graduerede ned til størrelse 18 om hofterne (E-F cup). Jeg lavede også en fuld arm justering to tilførte omkring 2,5 cm om biceps. Jeg havde endt med at skrive til Cashmerette for at høre hvordan deres mål var for arme, og jeg fik svar inden for en halv time. Så virkelig god service.

Instruktionerne der kom med mønsteret var lette at følge og jeg tjekkede også et par tutorials om at lave v-hals bluser online. De forslog man brugte noget stay-tape til at stabilisere v-hals udskæringen. Jeg kunne dog ikke lige finde mit stay-tape og instruktionerne i mønsteret angav blot at man skulle “stay-stich”, så det endte jeg med at gøre.

Det gik som en drøm at sy V-hals udskæringen. Det så så flot ud at jeg slet ikke kunne tro at det var noget jeg havde lavet. Det vil sige indtil jeg opdagede jeg havde syet det på den forkerte side af bluse. Jeps… Så kan jeg se det er mig der har lavet det. Efter en times forsigtig opsprætning var jeg klar på et nyt forsøg. Jeg fik igen sat båndet på og det så fint ud. Da jeg prøvede blusen på, kunne jeg dog med det samme se at den var blevet helt strukket ud af facon, og at udskæringen virkede meget nedringet på mig. Jeg gjorde resten af t-shirten færdig og sov lige på udskæringen. Næste dag var jeg klar igen og sprættede kanten af en gang til. Efter vejledning fra Gillian fra Crafting a Rainbow gav jeg den en hurtig vask og tørring for at få den til at trække sig sammen igen, og var klar på endnu et forsøg.

Jeg lavede et nyt kravebånd som var meget bredere. Når det sad på blusen havde det en bredte af 7,5 cm og det fik en flot krydseffekt foran. I stedet for at være en kantfinish, blev det til en designfeature på blusen. Jeg er delvist glad for resultatet. Næste gang jeg bruger ideen skal jeg dog have fundet ud af at skære kraven så den ikke sidder og “flapper” på den måde, men så den lægger sig ind til min hals og folder flot ind over mit bryst.

I dag klippede jeg så det andet stof, med tanken om at forsøge igen. Denne gang var tanken at lave en almindelig halsudskæring, så jeg kunne få en lidt bedre ide om den gennerelle pasform i modellen. Jeg lavede ellers ingen ændringer fra sidst, hvilket var lidt en fejl da jeg glemte at ærmerne faktisk havde været for stramme og jeg ville havde lavet en ny forøgelse af dem.  Men det må blive næste gang! Jeg er rigtig glad og tilfreds med den nye t-shirt selv med de stramme ærmer. Jeg synes den sidder rigtig fint. Næste gang vil jeg også overveje at lave halsudskæringen smallere. Alt i alt en stor succes, hurra!

thumb_p1010049_1024 thumb_p1010050_1024 thumb_p1010054_1024

You may also like

Feel free to