De Første Ti: nummer 7: Trusser!

thumb_p1010046_1024

thumb_p1010044_1024
Mit første par, en del problemer med elastikfordelingen og graden af stræk under syning.

Lige siden jeg er gået i gang med at sy strækstoffer har jeg tænkt på at sy trusser. Det virkede som et godt projekt til at kunne få bugt med stofrester. Så efter at ideen havde hvilet et stykke tid, og jeg havde set nogle tutorials så kastede jeg mig ud i det. Jeg bestilte noget lyserødt stræk bomuld og nogle fine pico-elastiker. Jeg havde også en rest af noget sort-hvidt stof som tidligere havde syet en lille undertrøje af, og gerne ville tilføje et par underbukser til at fuldende sættet. Det er blevet til fire par underbukser indtil videre og jeg er hooked!

 

thumb_p1010039_1024
Mit andet par

Jog startede med at finde et gratis mønster online, men det fungerede ikke rigtig for mig. I stedet fandt jeg et par comfortable trusser i skuffen og gik i gang med at kopiere dem. Efter at jeg havde fået tegnet et mønster så fulgte jeg  denne tutorial fra Silver Linings Atelier får detaljer om selve konstruktionen og brugen af elastikker, som var en ny ting for mig. Det var bestemt en stejl læringskurve og det første par (de sorte og hvide) var ikke en kæmpe succes. De er dog helt bestemt brugbare. Jeg var dog sikker på at det næste par ville blive meget bedre så jeg klippede ufortrødent ind i det lyserøde stof og det andet par tog form, og de var bestemt en stor succes!

thumb_p1010043_1024
Det tredje par, syet med normal elastik

Det viste sig at hvad jeg havde troet var “rigelig” pico-elastik til mange par, kun var nok til to par. Så ved det tredje par forsøgte jeg mig med en normal elastik og det gik også rigtig fint. Men jeg besluttede mig for at bestille noget mere pico-elastik samt noget folde elastik og vente på det inden jeg lavede flere.

 

 

 

 

thumb_p1010045_1024

Jeg havde dog også noget stræk blonde i en mørk hindbærfarve. Jeg kiggede lidt rundt på nettet efter en måde jeg kunne konvertere det til nogle trusser og fandt et gratis mønster fra sew so easy. Det var ikke i min størrelse, men jeg kunne let ændre størrelsen og det fungerede helt fint.

Konklusionen indtil videre er at sy underbukser er et seriøst sjovt og tilfredsstillende projekt. Jeg er virkelig glad for resultaterne. Jeg kan slet ikke vente til at mine nye forsyninger af elastik og andet sjovt undertøjs, blonde-halløj kommer med posten. Jeg har også en plan om at prøve at lave nogle flere variationer. G-strenge, color blocking, gennemsigtige paneler, flæser mm. Det skal nok blive sjovt! Jeg har også lavet et pintrest board til undertøjsinspiration – kig endelig.

 

thumb_p1010047_1024

Har du syet underbukser eller undertøj og hvordan gik det?

You may also like

Feel free to