De Første Ti: Nummer 6: Faux Læder “Tights”

fron færdig  front færdig 2Kender i det, at et project I arbejder på udvikler sig i en retning I slet ikke havde forventet og I ender et helt andet sted end I havde regnet med. Det var det som skete for mig med mit sidste projekt.

Planen var at lave et par simple tights ud fra et mønster jeg havde lavet fra et par af mine eksisterende tights. Stoffet jeg ville bruge var noget faux læder med stræk i. Den plan måtte dog hurtigt ændre sig, da jeg lagde hårdt ud med at klippe stoffet i den forkerte retning i forhold til strækket. Jeg havde heldigvis stof nok til at lave et forsøg til så jeg klippede det igen. Da jeg syede det sammen opdagede jeg dog at stoffet ikke havde nok stræk i forhold til det stof mønsteret var lavet af. Ergo jeg havde klippet det for småt, og nu var der ikke stof nok til at prøve igen.

Den nye plan jeg formulerede var at prøve at bruge mit buksemønster (det jeg brugte til de første bukser jeg syede). Jeg kunne få det til at fungere hvis jeg klippede benene til en over og underdel (en designdetalje, selvfølgelig!). Så tights ændrede sig til bukser med læg og det hele. Jeg gjorde dog benene lidt mere snævre.

Jeg lagde også mærke til at min taljelinje ikke sad lige, men at den var lavere bag på, og at den også sad og gabede. Jeg tænkte at gøre et forsøg på at fikse problemet ved at indsætte et stykke stof, en salgs “yoke”. Så jeg syede et stykke stof på bagsiden fra sidesøm til sidesøm. Så syede jeg op fra bagsømmen og op igennem det nye stykke stof, så jeg kunne snævre det ind så det sad tæt til min ryg. Jeg klippede stoffet til, så jeg havde en horisontal taljelinje.

Foran var der en hel del stof der posede, som jeg ikke vidste hvad jeg skulle gøre med. Jeg kiggede efter hjælp på nettet, men fandt ikke nogle klare svar, så efter to dages deprimeret sy-frustration, fik jeg hul på problemet. Min kæreste sparede med mig om det og fik mig til at kigge på nogle bukser som passede mig godt. Det gav mig nogle ideer.

lidt oppefraigen lidt oppefrabagfra færdig

Så jeg kastede mig ud i det igen og fulgte mit instinkt om hvad problemet kunne være og syede forsømmen og
skridtet ind, indtil alt det posede stof forsvandt. BINGO! Jeg endte med at sy sømmen 2-3 cm ind. Efterfølgende var der bare linningen tilbage og at lægge benene op. Linningen var det værste ever… For første gang i projektet måtte jeg sy med “læder” delen op imod syfoden og det kørte ikke godt igennem. Det var ikke et kønt syn. Jeg færdiggjorde linningen men opgav at lægge bukserne op, klippede dem bare til. Jeg tror ikke de kommer til at flosse anyway.

De blev dog lidt korte, så måske jeg syer et stykke på. Jeg havde også ment at sætte en knap i, men jeg tror ikke det vil fungere at lave et knaphul. Jeg må nok bruge sådan et krog og øje sæt. På sigt må jeg købe en “walking foot” til maskinen.

Det var vidst det for mig. Men hvad med dig har du prøvet at sy med et lignende stof? Hvordan gik det? Tak fordi du læser med, alle kommentarer er velkommen og værdsatte.

vh

Jannie!

You may also like

Feel free to