Hvad er min stil egentlig?

Når jeg har læse sy- eller designblogs, har en af de første ting der bød mig velkommen, næsten altid været en beskrivelse af personens stil og interesser inden for syning. Det har slået mig at mange kan lide at sy efter vintage mønstre, men at der i hele taget bare er rigtig mange forskellige stilarter derude.

Så jeg overvejede selvfølgelig om det også skulle være noget der stod på min blog, “hej jeg kan lide…”, men hvad kan jeg egentlig lide. Hvad er min stil? Har jeg en kombination af stilarter eller er mit skab bare et kaos af glitrende impulskøb og praktisk tøj?

Jeg ved jeg generelt tænker en del over hvad jeg skal have på på arbejde, at have noget passende på. I den forbindelse har jeg en tendens til at klæde mig i tøj som jeg anser (håber på) giver et indtryk af kompetence og tilgængelighed. Jeg skal helst udstråle at jeg kan give dig et godt svar på det spørgsmål du måske har, og gre dig tryg ved at stille det. At være for fin eller for nusset er altså begge dele en no-go. For sexy, elitært eller arty er ligeledes no-go i min bog. Generelt skal de fleste i alle aldersgrupper kunne føle sig tilpas i mit selskab, så det prøver jeg at oversætte i mit tøj.

I min fritid går jeg mere i praktisk og komfortabelt tøj. Det er ikke mange byture jeg tager på, så det er lidt so-so med cocktailkjolerne.

Jeg tror aldrig jeg har udviklet det helt store forhold til tøj. Jeg voksede op som en buttet pige og er forblevet sådan hele mit liv. At finde tøj dengang var bestemt ikke let. Jeg udviklede mig også tidligt og generøst, så ligepludselig blev det også en hel bh-situation jeg stod i. Med det mener jeg at jeg sjældent kunne passe andet end de meget dyre lingeri bh’er som “rigtige voksne kvinder gik med”. Og selv mange af dem sad mærkeligt og var ubehagelige.

Så for en stor del af mig liv handlede tøj ikke om “hvad jeg kunne lide” men om “hvad jeg kunne passe” og selvfølgelig hvad der var råd til. Det tøj som mine kammerater gik med passede slet ikke mig og hvad jeg kunne passe kom fra de butikker mine bedstemødre handlede i, hvilket var om muligt mere stigmatiserende end det at være overvægtig. Så mit valg faldt på en mere unisex løsning, jeans, hættetrøjer og t-shirts, som jeg kunne gemme mig i, og som ikke var for småt. Det værste jeg vidste var når jeg ved særlige lejligheder skulle have noget pænt tøj på, og jeg måtte ud af mine tøj-gemmer og igen føle mig til grin når intet passede eller klædte mig.

Heldigvis er der sket meget siden da. Der er kommet meget mere tøj og undertøj i store størrelser, det er blevet billigere og lettere tilgængeligt. Så i kan tro jeg har taget revanche. Ikke nogle hættetrøjer i sigte i mit skab, og mit forold til min krop er blevet meget bedre. Jeg har skuffer fyldt med BHer og elsker at købe nyt undertøj. At købe almindeligt tøj er dog stadig ikke noget jeg synes er særlig fedt, for selv om jeg kan få tøj der er “stort nok” sidder det stadig mærkeligt, passer mig det ene sted og strammer et andet. Pasformen er bare næsten altid off.

Men nu syr jeg, så nu er det jo kun mine evner, budget og kreativitet der sætter grænserne, så hvad kan jeg egentlig lide? Hvad vil jeg egentlig have?

Inspireret af  EmeraldErins egen søgen efter hendes stil og en sammenhængende tøjsamling  besluttede jeg at prøve at lave en look book /moodboard for det kommende efterår/vinter på pintrest (Hun har i øvrigt en rigtig fin blog, og laver tilmed lingeri!). Indtil videre ser det ud til at jeg virkelig godt kan lide hvide skjorter, store striktrøjer, små prinsesseagtige bluser, tøj i lag, ruskind, broderet/blondetøj og tøj med fine detaljer. Her er et par eksempler:

jakkewhite yoke blouseback pleates

Når det kommer til farver er jeg nok til nogle kølige pasteller og naturlige toner.

Når det kommer til design derimod er jeg mere splittet. Ofte føler jeg der er lidt forskel på hvad jeg egentlig kan lidt og hvad jeg ved klæder mig. Skal alt ens tøj vise ens krop fra dens aller bedste vinkel altid eller ej. Jeg er lidt udmattet af hele tiden at føle at mit tøj skal skjule/fremhæve et eller andet, med divers optiske illusioner (sort slanker, vertikale striber er godt.. bla bla). Jeg vil selvfølgelig gerne se godt ud men nogle gange så tænker jeg at der er mange måder at se godt ud.

Tag endeligt et kig på min lookbook: lookbook efterår. Og hvis du har nogle forslag til mig, så vil jeg elske at høre dem.

Har du en stil? Og hvordan vælger du tøj? Har du en lookbook der kan inspirere mig?

Det var vidst det for nu, smid mig endelig en kommentar, alle kommentarer er velkommen og værdsat.

vh

Jannie

You may also like

Feel free to