De Første Ti

Hej!

Sådan, min første blogpost. Hurra for mig!

Efter længe at have kigget på andres syblogge , blevet inspireret og imponeret over deres mange flotte kreationer, har jeg endelig besluttet at lave min egen blog. Som du nok har lagt mærke til er min blog lidt under opbygning, men jeg lover den skal nok blive flot! Amager!

Indtil videre er status den, at jeg kan lide det! Jeg kan snakke til hele det store internet om syning, syning og mere syning. Det er fedt. Så lad mig ligge ud med at fortælle hvad jeg arbejder på i øjeblikket, inden mine ord løber af med mig.

Som du nok har regnet ud, er jeg ret ny i denne sy-verden. Min mor syede en del da jeg var barn, men det var aldrig noget der helt fangede mig den gang. Først efter jeg blev voksen, begyndte den side af livet at interessere mig og jeg begyndte at se en masse youtube sy-tutorials.

My sewing machine
My sewing machine: Brother DS-120.

For et år eller to siden hoppede jeg så ud i det og købte min symaskine som du kan se her. Det er en Brother DS-120 og indtil videre har jeg været rigtig glad for den. Efter en passioneret opstart endte den dog på en hylde da jeg fik en skulderskade.

En dag for ikke så lang tid siden, var det lige som om jeg begyndte at tænke lidt på syning igen. Jeg ved ikke helt hvad der satte det i gang, men en dag tog jeg maskinen ned, og næste dag stod jeg i Stolhallen og kærtegnede endeløse ruller af stof. Siden da har mine tanker kredset om syning og min symaskine har fået et nyt og mere prominent sted i mit hjem.

At sige at syning er blevet en passion, er nok ikke helt dækkende. Til tider føles det som en besættelse. Hvis min fritid ikke bliver brugt på min kæreste, venner eller familie er der en god chance for at jeg enten er ved at sy eller læse en syblog, se en sytutorial, eller andet syrelateret. Hvor end jeg går fælder jeg små mangefarvede sytråde, og hvis du ser jeg kigger på dig med et lidt fraværrende blik er det nok fordi jeg kan lide dit tøj og prøver at regne ud hvordan det er konstrueret eller hvad det er lavet af.

Det er som om en hel ny dimension har åbnet sig for mig, og ting som før var en del af baggrunden træder nu frem i fuldt perspektiv og giver ny mening på nye måder. Det er bare helt fantastisk!

Så hvad er jeg igang med lige nu?

Jeg er blevet meget inspireret af alle de sy-udfordringer og sociale sy events som der eksisterer i blogland og jeg har derfor sat mig selv min egen lille sy-udfordring som jeg kalder “De Første Ti”.

De Første Ti

Plannen er simpelt hen blot at jeg skal sy ti stykker tøj af eget valg, enten fra egne eller kommercielle mønstre. Der er ikke nogen tidsgrænse eller anden sådan regler. Det handler egentlig bare om at have et lille mål/en retning at arbejde hen i mod, så jeg holder ved og kan gøre status og give mig selv et klap på skulderen når jeg kommer dertil.

Jeg har ikke nogen plan på forhånd om hvad De Første Ti kommer til at blive, men indtil videre så har det været meget basalt tøj, t-shirts, bukser osv. Jeg har ikke kastet mig ud i de helt store balkjoler endnu.

De Første Ti handler også om at kaste sig ud i det, at komme videre med tingene når de ikke helt gik som man ønskede og ikke blive overvældet af præstationsangst. Om at accetere at jeg er ny og jeg laver fejl, og så komme videre derfra. Hele tiden i gang med at lære og udvikle mig.

Jeg er ikke den helt store fotograf, men jeg skal gøre mit bedste for at vise jer hvad jeg laver, og når lejligheden byder sig, vil jeg få nogle mere dygtige mennesker til at tage et par billeder til mig. Men i skal nok forvente en lidt teksttung blog.

Hvad med dig? Hvorfor er du her? Elsker du også og sy og er du ny som mig, eller mere erfaren?

vh

Jannie

You may also like

Feel free to