De Første Ti: Nummer 4: Kloning af den rektangulære top

Hej Igen,

Så jeg tænkte det var på tide at fortælle jer om min fjerde genstand som jeg gjorde færdig for noget tid siden. Planen for nummer fire var at klone en top jeg allerede ejer. Det er en lille let sommer top med 4 spaghetti stropper der er lavet over et rektangulært mønster.

 

imag0379
The original top

Den hvide top til venstre er den oprindelige top, som jeg holder meget af, og derfor gerne ville klone. Det var også ment som at være et refashion project hvor den endelige top skulle laves fra mandeskjorter jeg havde fundet i en genbrugsbutik. Den del gik dog ikke, hvilket jeg vil vende tilbage til senere.

Planen var at starte med at prøve at skabe et mønster ud fra den originale top. Det fik jeg gjort med lidt møje og besvær, da det virkede til at en del af toppen var blevet strukket og misformet  gennem vask og brug. Til sidst fik jeg dog nogle mål som jeg jeg følte virkede realistiske.

My muslin top
My muslin top

Blusens design var rektangulært og opdelt i 10 dele (2 front stykker, 2 bagstykker, 2 sidestykker og 4 bundstykker samt de fire stropper)

The blouse itself was based on a rectangular design, divided into 10 pieces (2 front pieces, 2 side pieces, 2 back pieces and 4 bottom edge panels, and 4 spaghetti straps). Efter jeg havde lavet mit mønster besluttede jeg mig for at lave en prøve på blusen inden jeg kastede mig over skjorterne fra genbrugsbutikken. Så et gammelt dynebetræk kom under saksen. Jeg tænkte at det nok materialemæssigt kom tæt på skjortestoffet i den måde det agerede på.

Det viste sig at være en rigtig god plan, fordi efter jeg havde gjort prøven færdig indså jeg to ting:

 

  1. Den var totalt for lille til mig (hvilket også er grunden til at det er mit vasketøjsstativ der får lov at vise den frem).
  2. Dynebetræksstoffet havde totalt fjernet det bløde draperende element som jeg holdt så meget af i den originale bluse. Det slog mig dog først at det var det, da jeg så hvordan toppen var foruden det.

Så for nu har jeg besluttet af lægge projektet fra mig. Hvis det blot handlede om størrelse kunne jeg have rettet det, men stoffet var tydeligvis helt forkert til modellen. Jeg debaterede lidt om hvorvidt jeg skulle lave min størrelsesmæssige mønster tilretninger, men jeg besluttede mig for at vente til jeg havde noget passende stof og det blev relevant. Sommeren er også ved at gå på held så meget peger på at det nok først bliver næste sommer eller forår en sådan top for alvor bliver relevant igen.

Jeg tæller nu alligevel det her projekt som afsluttet, rent sy-ning og konstruktionsmæssigt synes jeg det var en succes. Det gik både gået med mønsteret og med at sy toppen sammen.

Hvad der kommer til at ske med skjorterne ved jeg endnu ikke. Måske jeg kan sy en af dem om til at passe til mig. Vi får se.

Som altid var det dejligt at snakke lidt til jer, tak fordi i læste med og send mig erne en kommentar, de er altid velkommen og værdsatte.

vh

Jannie

 

You may also like

Feel free to