De Første Ti: Nummer 2: Den Blå Bluse

Hej med jer!

Efter de to første kreationer kom fra hjemmelavede mønstre så besluttede jeg at nu var det på tide at prøve et kommercielt mønster. Jeg valgte et PDF mønster fra Burda Style: Scoop neck blouse. Jeg forsøgte mig med et ret enkelt mønster for at forhåbentligt få en god succesoplevelse.

Mønsteret indeholder nogle enkelte teknikker med noget skråbånde (nyt teknik for mig), et par læg og raglan ærmer (også en ny ting). Det er en løstsiddende bluse, så jeg regnede med at kunne slippe afsted med at lave et minimum af ændringer, ud over at justerer overarmsbreden.

IMG_2634Her er så mit endelige resultat og jeg er ganske glad for det. Mine læg blev dog lidt anderledes end mønstreret havde forskrevet, da jeg misforstod og syede dem ned på hvad jeg antager egentlig var en foldelinje i mønsteret. De blev altså “lukkede”. Jeg kender ikke navnet for denne teknik. Under alle omstændigheder kunne jeg lide resultater og lod det være.

Evaluering: Hvis jeg skal evaluere lidt på designet og pasformen så tror jeg jeg vil ændre et par ting næste gang. Ærmerne er lidt for lange hvilket ikke rigtig gør noget, men hvorfor ikke få det til den rette længde, når nu man kan. Halsudskæringen er også for bred på mig, jeg skal konstant justere på den hvis jeg ikke vil have mine bh-stropper synlige. Men jeg tænker det må være en relativt let justering.

IMG_2641Jeg tror også at jeg næste gang vælger noget andet stof. Mit bomuld er lidt stift og krøller ved hver lejlighed det får. Jeg synes også det poser mere en “det falder”, og at blusn virkelig kunne have brugt noget stof med et bedre fald.

Nu hvor vi snakker om næste gang, så har jeg faktisk allerede købt noget stof til en ny version. Jeg har fundet noget hvidt model stof som virker til at have et meget bedre fald og en blød og dejlig fornemmelse mod huden. I stedet for at lave skråbånd til halsudskåringen har jeg købt noget Bordeaux satin bånd som jeg vil bruge til halsudskæringen. Planen er også at sætte nogle cuffs på ærmerne hvor satinbåndet kan bruges i “plaketsene”. Jeg tror det vil blive flot!

Så det var en god læreoplevelse som producerede en brugbar bluse. Version 2. bliver sikkert endnu bedre! Jeg er langsomt ved at lære at vælge stof, det er svært men det kommer.

 

Slut for nu, tak fordi du læste med, alle kommentarer er velkommen og værdsat.

vh

Jannie

You may also like

Feel free to