De Første Ti: 1+2: Mit Første Par Bukser Og En Blød Bluse

trouser behind/side
trouser behind/side

Hej med jer!

Her er min numse, det er dens internetdebut, så vær sød ved den.

Det første jeg har syet som en del af min “De Første Ti”, er dette par højtaljede bukser. Bukserne blev syet efter efter mønster jeg self havde konstrueret efter egne mål med brug af denne bog:

ny mønster konstruktionJeg er rigtig glad for bogen og bruger den flittigt. Den dækker alt fra hvordan du tager dine mål og  omsætter dem til relevante mønstre, såvel som hvordan du ændrer mønstre til at passe til dine mål. Ud over det dækker den også hvordan du kan lave dine basismønstre om til mere særlig mønstre, hvordan du skal ændre dem til strækstof osv.

Når det kommer til tøj har en af mine største udfordringer altid været at finde tøj som passede mig ordentligt. Generelt er jeg forskellige størrelser forskellige steder på kroppen, og nogle steder kan der være en ret stor forskel. Så at købe tøj har ofte været lidt af en udfordring. Generelt er det ofte mine lår og overarme som virker proportioneret anderledes i forhold til de modeller færdiglavet tøj bliver syet efter. Så det at kunne få et par bukser som ville passe mig fint om lårene, uden samtidig at være alt for store i livet, ville være… Ja, pisse fedt faktisk!

Så bukser var helt sikkert på toppen af min liste over tøj jeg ønskede at blive god til at lave. Til dagligt arbejder jeg i et semi-kontormiljø. Beklædningen er ikke super formel, men det er vigtigt at være præsentabel til alle tider. Hvad det så betyder er op til den enkelte. Så bukser til at have på på arbejde var mit første mål. Jeg havde købt noget mørkeblåt/gråt buksestof som manden bag disken anbefalede mig ud fra min beskrivelse af mit projekt. Stoffet indeholder lidt stræk, og strækstof har bare altid virket som et lille mirakel for mig, når det kom til at købe tøj. Pludselig kunne jeg passe ting! Stræk var min redning. Stræk er som jesus. Passer du ikke ind andre steder så skal du nok blive rummet og accepteret af stræk.

Strækstof, ja tak!

trousers front
trousers front

Med udgangspunkt i bogens mønstre fik jeg lavet mit basale buksemønster i et simpelt design. en lynlås i siden med en lille flap og en knap, fire læg bag til og to foran. Jeg skabte ekstra plads hvor jeg behøvede det og ændrede lidt på hoftekurven. Det viste sig dog at alt den ekstra plads jeg havde lagt i mønsteret var helt unødvendig og efter første prøve endte jeg med at lægge dem ind og fjerne det hele igen. Måske var det stoffets stræk der drillede mig her, jeg ved det ikke helt.

Jeg er overordnet rigtig glad for mit slutresultat. Bukserne er bestemt ikke perfekte. Der er en del ting var pasformen som sagtens kan blive bedre i senere versioner. Men for et første forsøg er jeg rigtig stolt, og i forhold til hvordan købte bukser passer mig, er de her helt sikkert de bedste. Næster forsøg bliver fedt! Måske jeg også skal inkludere nogle lommer næste gang!

 

IMG_2618Den Bløde Blue

tøjstykke nummer blev til denne bløde lidt sweatshirt agtige bluse. Tanken var at det skulle have været en bluse der sad rummeligt på toppen og tætsiddende på bunden. Min oprindelige plan var at opnå dette ved at konstruere blusen grundlæggende og så sy et tætsiddende rør på i bunden som ville udgøre den nedre tættere del.

Det virkede bare slet ikke, stoffet var alt for blødt og medgørligt til at et rør ville holde noget som helst, så til slut pillede jeg det af og besluttede mig for at beholde blusen som den var. Jeg havde ladet den være okay lang da jeg ikke var sikker på min endelige længde, så det var fint uden røret.

Jeg har ikke givet op på at lave den anden silhuet men tror at ideen med røret bare ikke er god. I stedet tænker jeg at lave et design med en bagside og to fronter (oppe og nede), og jeg på den måde bedre kan styre hvor det hele kommer til at sidde og blive.

 

Det er også min første gang at jeg har fået taget billeder til min blog og wow det er sværere end man tror. Kameraet er ikke tilgivende på nogen måde. Bukserne var nystrøgne da jeg tog dem på, og alligevel ser de helt krøllede ud. Her er der bestemt også et udviklingspotentiale 🙂

Okay, men det var alt for denne gang, hav en dejlig dag. Alle kommentarer er velkommen.

vh

Jannie

 

You may also like

Feel free to